Een nieuw begin

We wonen inmiddels al drie maanden in Engeland, en al die tijd heb ik niet geblogd… Niet omdat we niks beleefd hebben, juist omdat we zóveel beleefd hebben! Er was simpelweg geen tijd om te bloggen en als ik wél tijd had dan had ik er door de zwangerschap geen energie voor.

Het nieuwe leventje hier bevalt ons goed. Na heel wat opstartproblemen (vertraging, pech onderweg, spullen die weken later aankwamen, onduidelijkheid over ons werk) voelen we ons nu helemaal thuis. We hebben onze draai gevonden, hebben een rol in de verschillende activiteiten die de kerk doordeweeks organiseert en Hadassah geniet van het leven op het platteland!

De laatste paar maanden voelen veel langer, het is alsof we hier altijd al zijn geweest. De tijd vliegt voorbij en dat is een heel goed teken. De zwangerschapsweken kruipen voorbij, maar ondanks vele lichamelijke kwaaltjes gaat alles medisch gezien perfect volgens het boekje.

Over hooguit 7 weken mogen we ons tweede kindje dan eindelijk in de armen sluiten. En wat zie ik daar naar uit! Na een nieuwe start, op een nieuwe plek, in een nieuw huis en met nieuwe mensen komt er weer een nieuwe fase aan. Ons gezinnetje gaat van 3 naar 4, Hadassah wordt grote zus en wij worden opnieuw papa en mama.

En met al deze nieuwe dingen sluiten we ook andere dingen af. Het leven in Albanië ligt al ver achter ons, de enorme cultuurverschillen hebben plaatsgemaakt voor kleine dingen die anders zijn dan Nederland en uitstapjes met Hadassah zijn inmiddels aan de orde van de dag.

Ook het bloggen komt tot een eind. Ineens ben ik zo druk, is mijn leven zo gevuld met mensen ontmoeten en dingen ondernemen, dat ik er simpelweg niet meer aan toe kom. Ik verwacht niet dat dat anders zal zijn als we er straks ook een baby bij hebben! Dus toen Corrinne me vertelde dat ze EchtMama gaat afsluiten voelde het voor mij meteen goed, ik heb genoten van het bloggen, maar het is ook een goed moment om te stoppen. Een mooi moment om af te ronden, zo vlak voor een nieuwe fase begint. Bedankt voor jullie meelezen en meeleven in ons leventje in Albanië!


Lieve Marlies,
Even een kort berichtje van mij… Ook op deze plek wil ik je hartelijk danken voor al je prachtige blogs, voor alle verhalen die je met ons wilde delen. Ik wens je het allerbeste toe -samen met je gezin- voor de toekomst!
Liefs, Corrinne

Marlies
Marlies (24) woont met haar man Steve en dochter Hadassah in Albanië. Ze wonen en werken daar op vrijwillige basis. Marlies schrijft over het wonen en werken in een andere cultuur.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.