Gouden momenten

Zonnebrandcreme, flessen bevroren water en de ventilator. Zomaar drie dingen die de afgelopen dagen een grote rol speelde hier in huis.  Het was weer lekker warm. De zomer is nog maar net officieel begonnen en we hebben al menig zonuur gehad. 

Waar ik me in de tijd voordat de kinderen er waren zorgeloos kon genieten van de warmte, is dat nu toch wel een dingetje geworden. Als moeder ben ik bezig met verkoeling, insmeren en iedereen voldoende laten drinken. 

Terwijl babylief gisterenochtend lekker lag te slapen, was ik samen met de ons oudste meisjes lekker buiten. Heerlijk. Het badje staat en het water geeft de verkoeling die we nodig hebben. 

Samen volgen we de vlinders die onze tuin komen bezoeken, we luisteren naar de vogels, volgen de vliegtuigen en kijken naar de bomen die langzaam steeds meer wind vangen. Dit soort momenten zijn goud! 

Als ik even later besluit ik mijn boek erbij te pakken en naast het badje te gaan zitten, is het, toch meer dan de letters in mijn boek, dat lieve meisje dat nog mijn aandacht heeft. Ze zit in het zwembadje, ze speelt met al het gekleurde speelgoed dat ze om zich heen heeft verzameld en ze zingt. Ze geniet. Ik neem de tijd om het helemaal in me op te nemen en ik doe met haar mee: wat is dit genieten! 

Die kleine, eenvoudige en onverwachte momenten zijn gouden momenten! 

Wat was een goud momentje voor jou afgelopen week? 

Corrinne

getrouwd, trotse mama van twee prachtige dochters, 27, eigenaresse van Echt Mama

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.