Hij is erbij!

Herken je dat? Dat je hoofd soms zo vol zit met allerlei zorgen? Zorgen van dichtbij of ver weg? Misschien ervaar je er zelfs wel stress van. Het kan gaan om je kinderen, je ouders, vrienden.

Het kan ook zijn dat je het niet naar je zin hebt op je werk en dat je daar stress van krijgt. Soms moeten we keuzes maken die niet makkelijk zijn, waar we uren mee bezig kunnen zijn in ons hoofd.

Natuurlijk hoeven het geen grote dingen te zijn waar we ons druk over kunnen maken. Misschien ben je wel zenuwachtig voor een bezoekje aan het consultatiebureau: “Wat zullen ze zeggen?” Of, je hebt een leuke vacature gezien bij een ander bedrijf, het lijkt je fantastisch, maar dat betekent wel dat je zekerheid moet gaan loslaten.

Een tijdje geleden was ik in gesprek met iemand en we hadden het erover. We hadden het over het omgaan met dit soort dingen als zenuwen, stress en zorgen. Ook als wij zelf niks aan de situatie kunnen veranderen. Ik wil graag met jullie delen hoe ik ermee om probeer te gaan. Het is een soort training in positieve gedachten. Gedachten van vertrouwen, gedachten van geloof en gedachten van hoop.

Het is heel eenvoudig. Elke keer wanneer ik mij zorgen maak, dan zeg ik tegen mezelf:

Hij is er bij.

Oke, Hij is er bij. Wat een zegen en wat een rust kunnen we daar al uit halen. Soms volgt er dan echter toch wat ongeloof of het menselijke ‘vast-willen-houden’ en niet los kunnen of willen laten volgt dan mijn ‘als’. Je kent het misschien wel.
Ja, maar wat als dit…. Ja, maar wat als dat… Als ik… Als we… Als…. Dan zeg ik:

Dan is God er.

Als… Dan is God er. Het is een belofte, Zijn belofte. Hij is bij je, alle dagen! (Matth. 28:20)

Ik wil je aanmoedigen om dit te gaan doen als je ergens voor staat of middenin zit. Hij is erbij. En zodra je jezelf ‘als’ hoort denken of zeggen vul dan in: dan is God er. Ook al zijn het maar hele kleine dingetjes. Ik wens je toe dat je de rust er van mag ervaren. Spreek het maar hardop uit, dan hoor je het jezelf ook nog zeggen.

Liefs, Corrinne

Corrinne

getrouwd, trotse mama van twee prachtige dochters, 27, eigenaresse van Echt Mama

6 Reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.