Windmolens en Pinksteren

Een paar weken geleden hebben wij als gezin even “uitgewaaid” aan Zeeuwse kust. Heerlijk, het prachtige strand, de mooie duinen. Eb en vloed. Zonneschijn en regen. Tegenover onze verblijfplaats was een winkeltje dat windmolentjes verkocht, we konden elke ochtend zien dat ze buiten gezet werden. Ook onderweg kwamen we regelmatig ‘ouderwetse’ molens tegen en grote witte windmolens. We hadden het fantastisch met de wind om onze oren!


Het is een hot item hier in huis, windmolens. Want afgelopen week, tijdens de hitte, stond er ineens een ventilator in de woonkamer. Wéér een soort windmolen. Eerder die week had ik bij Zeeman een schattig wit windmolentje gekocht. Wát een feest om die voor de ventilator te zetten. Dát is nou wind, zei ik. Je kan wind voelen, maar niet zien. Je kan alleen zien dat het windmolentje ervan gaat draaien.

Nu vieren we dit weekend Pinksteren. Hoe leg je nou uit wat we daarmee vieren? Ik denk dat we hiermee een goed voorbeeld hebben en de windmolen erbij kunnen gebruiken.

Vind je het leuk om dit weekend zelf een windmolen te maken met je kids? Dat is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Dan is deze DIY-uitleg een goed hulpmiddel:

Bron foto en verdere uitleg: http://www.moodkids.nl/diy/2011/09/05/diy-molentje-pinwheel-maken 

Natuurlijk hoef je voor het knutselen van een winmolen niet per se de link naar Pinksteren te leggen, want zeg nou zelf… Het past ook heel goed bij het heerlijke zomerse weer! 🙂 Enjoy!

Een heel fijn en gezegend Pinksterweekend en mocht je een windmolentje gaan knutselen, deel het resultaat dan even op Facebook, dat zou ik super leuk vinden!

Liefs, Corrinne

 

Corrinne

getrouwd, trotse mama van twee prachtige dochters, 27, eigenaresse van Echt Mama

1 Reactie

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.